Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: вазна со канапДоколку сакате да добиете интересна и уникатна вазна со канап која ќе го краси домот, еве како може да направите една ваква:
Потребни материјали и алати:


• Конзерва од кафе
• Подебел канап
• Супер лепило
• Стаклена тегла


Постапка:


Канапот лепете го директно на претходно измиената конзерва. Почнете така што на местото каде се намотува канапот во круг ќе капнете лепило, и со силен и прецисен притисок ќе направите цврста врска.


    


Постапката на лепење продолжете ја на отприлика секои 5 cm со ставање на капка лепило. Постапката продолжете ја додека не ја обложите целата надворешност на конзервата. На крај, со ножици отсечете го канапот.


    


    


Стаклената или пластичната тегла наполнете ја со вода и во неа ставете цвеќе. На овој начин нема да се валка конзервата обложена со канап.