Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаСивата во комбинација со другите боиСивата боја има извонредна способност да може да се комбинира со сите други бои.

Таа самата по себе е и префинета и умерена, а поседува и извонредна особина да создава контраст кога е во комбинација со друга боја, без разлика дали станува збор за светло сива или на пример, темна антрацит нијанса.

Онаму каде е присутна сивата боја доволно е да се внесат само неколку елементи, на пример, парче мебел, ткаенина или декоративен предмет, со поживи бои. На тој начин ќе се создадат акценти во просторот и контраст кој ја разбива монотоноста на сивата боја. Сивата притоа во вкупниот резултат ќе даде исклучително елегантна нота.
Доколку се посакува помирен амбиент, таа одлично може да се комбинира со бојата на дрвото, карактеристична за мебелот, како и во комбинација со други нијанси на сива.

Сивата боја одлично се комбинира и со црно бели, карирани или пепито мотиви.