Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаЦрна во комбинација со другите боиКомбинирањето на црната и белата боја е класика која никогаш не излегува од мода, но во ентериерот црната многу убаво се комбинира со многу други бои, создавајќи атрактивни ефекти во просторот:

Зелената и црната боја прават микс кој е исклучително забавен, а притоа внесува многу енергија и свежина во просторот.Црната боја кога е со црвената создаваат амбиент полн со енергија и драматичност. Тие во пар внесуваат забавна нота во просторот, и се многу чест избор во кујната.
Црната боја, заедно со жолтата боја, во ентериерот создава младешки дух и живост во амбиентот.
Портокаловата боја, која е полна со топлина, енергија и гостопримливост, ќе добие нота на сериозност и префинетост кога е во пар со црната.
Црната и сината боја можат да направат спој кој делува извноредно префинето и софистицирано.
Острината на црната создава добар баланс во комбинација со женствената и нежна розова боја.
Комбинацијата на црна и тиркизна боја пружа мек и гостопримлив амбиент, па затоа е одлична за спалната соба, каде ќе даде и доза на старински шмек.