Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаЗелената во домот во неколку чекориЗелената боја е боја на природата. Таа е одлична боја за трпезариите и за мирни места како што се спалните соби и бањите. Зелената со себе носи асоцијација на храна и растенија. Делува неутрално и смирувачки.Прв чекор

Дали сакате зелената боја да биде главна или да биде употребена само во детали? Доколку сакате зелената да преовладува, за деталите може да користите црна и бела боја. Зелената боја може да ја комбинирате и со нијанси на црвена и розова боја, а влегува во комбинација и со било која шема на бои.

Втор чекор

Внесете уметнички дела кои ја одразуваат природата. Сликите со природа, лисја и водопади ќе помогнат за создавање “зен” чувство на внатрешен мир.


Трет чекор

Вклучете ја зелената боја во ткаенините како што се постелнината, завесите, перниците, килимите и прекривките. Доколку купувате зелена софа, ѕидовите нека бидат неутрални или во комплементарна боја, за да зелената не доминира претерано.
Четврт чекор

Внесете различни структури и дополнителни елементи во вашето уредување. Ставите свежо овошје, како што се зелените јаболка или грозје, за да внесете нежна зелена боја во вашата соба. Декорирајте со растенија и со свежо цвеќе.