Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаКафената – боја од природатаКафената боја е боја на земјата и се поврзува со сè што е природно и органски. Важи за боја на сигурноста и стабилноста. Луѓето кои ја сакаат оваа боја се конвенционални и педантни, а и просторот кој е опкружен со оваа боја добива на карактер на уредност.

Нијансите на кафената боја почнуваат со најсветлите, преку костенливата кафена, светло чоколадната, сè до потемните боја на кафе.

Кујните во кафена боја може да изгледаат во country стил, но може да бидат и модерни. Во комбинација со белата и светло беж бојата доаѓа до вистински израз. Кафената може одлично да се комбинира со портокаловата, зелената, тиркизната.
Во бањите се употребува, но доколку станува збор за мала бања треба да се избегнува подот да биде во оваа боја бидејќи визуелно го смалува просторот.
Од истите причина се препорачува во дневните соби да се употребува во деталите, парчињата мебел, завесите, патеките.
Кафената боја е одлична боја за елементите во спалната соба. Во терапевтска смисла оваа боја смирува, а ова особено важи за лицата на кои им е потребен одмор.