Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаВизуелно зголемување на просторот со боиБоите кои не се многу јарки, а не се ни премногу бледи им даваат живост на малите простори. Станува збор за бои кои во себе прилично ја содржат белата боја. На пример, доколку наместо виолетовата боја на патлиџан се употреби виолетова која содржи доста бела боја, вака ублажената боја ќе се содаде мирна атмосфера и ефект на визуелно зголемување на просторот. Причина за ова е фактот што посветлите нијанси визуелно ги оддалечуваат ѕидовите.
Доколку употребите потемна боја во просторот меѓу полиците или околу рамките на ѕидовите, ќе се содзаде ефект на длабочина на ѕидот.
Ако едниот ѕид е потемен од другите, ќе се добие истиот ефект, што е особено поволно за примена кај мали, тесни ходници. Доколку во една просторија перничињата, украсите и другите елементи имаат слична нијанса со бојата на ѕидот, или на пример завесите имаат иста боја со тепихот, се содава единство на просторот кој доздава ефект на визуелно зголемување.
Вертикалните пруги го извишуваат просторот, а хоризонталните пруги го издолжуваат. За да го искористите овој ефект може да употребите и тапети со мотив на пруги. Притоа, треба да се има предвид дека посветлите нијанси повеќе го зголемуваат просторот.