Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаЛуксузот на златната бојаУште од времињата на египетските фараони, кога го симболизирала сонцето и божествата, па сè денес кога асоцира на драгоцениот метал и богатството кое го носи, златната боја била и останала симбол на луксуз, моќ и престиж.

Поради сето ова, таа често се поврзува со луксузни класични ентериери, но може одлично да се вклопи и во модерни простори.

Златната спаѓа во групата на топли бои. Слично како и жолтата, го осветлува просторот и во него внесува ведрина и оптимизам. Таа одлично се комбинира со бордо, темно сина, темно виолетова и црна боја. Исто така, кога станува збор за празничен амбиент, совршено се комбинира во декорации со зелената и црвената боја.

Сепак, при нејзината употреба треба да се биде внимателен и да не се претерува, односно да се примени правилото "златна средина". Доколку не сте склони кон експериментирање, златната најдобро внесете ја во декорот со перничињата, ламбите, вазите или рамките за слики.