Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаАкцентирање со црвенаДоколку сакате да имате поинтересен простор со дополнителна свежина и енергија, соодветното внесување на црвената боја е едно од можните решенија.

Поради интензитетот на црвената боја, многумина целосно ја избегнуваат при декорирањето на ентериерот. Сепак, доколку не се претерува со нејзината употреба, може да се постигнат многу добри резултати.

Со нејзината употреба треба да се биде внимателен, па така, доволни се и неколку црвени перничиња или други детали за да просторот изгледа восхитувачки.

Може да ја употребите и на ѕидовите, но тоа нека биде само еден дел од ѕидот или столбот. Во спротивно, може да се добие просторија која ќе делува агресивно.