Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаСовети за црно-бели ентериериДоколку се комбинира црната и белата боја во целиот простор, постои опасност поради недостатокот на бои, да се создаде студена атмосфера и здодевен амбиент. Еве неколку совети како успешно да се комбинираат црната и белата боја во домот.

Доколку сакате целиот ѕид на биде црн, тој треба да биде висок и осветлен со природна светлина. Додавањето на светлина на црниот ѕид може да се постигне со поставување огледала на ѕидот.

Најчесто се советува ѕидовите да бидат бели, а поголемите елементи како што се кујнските елементи, масата или тапетот на ѕидот да се во црна боја. Црно-белата комбинација ја истакнува текстурата на подот, која внесува топлина на просторот.

Со додавање на детали во боја, како перничиња, теписи, вази или било какви декорации, ќе се внесе боја и живост во црно-белата комбинација. Елементите во боја добиваат акцент во црно-белиот ентериер.