Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаБои во работно катче во домотДоколку имате приспособено одреден дел од домот како канцеларија или работно катче, во овој дел од просторот боите имаат влијание на емоциите, однесувањето и остварувањето на работните цели.

Белата боја е симбол на професионализам, но таа не делува стимулирачки кога станува збор за работната атмосфера. Белата има тенденција да предизвика конфузија на мислите и паѓање на концентрацијата.

Црвената боја тера на побрзо и поенергично размислување, но делува негативно на аналитичкото расудување, што не е добро ако се носат деловни одлуки.

Портокаловата боја ја одржува будноста и ја засилува концентрацијата, па е една од најпогодните бои во работното катче.

Сината боја има моќ на смирување и релаксација, а на просторот му дава доза на деловна озбилност.

Жолтата боја предизвикува страв, анкциозноста, но ако се одбере посмирена и потопла нијанса, просторот може да делува пријателски и позитивно.

Зелената боја ја потикнува и зголемува креативноста, што е одлина причина да биде дел од работните простори.