Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаСивата - одлична боја за спална собаСивата, како неутрална и смирувачка боја, е одлична боја кога станува збор за соба наменета за одмор и спиење. Таа може да биде монотона ако се претера со нејзината употреба, но затоа одлично оди во комбинација со другите бои.

Доколку не сакате да се наруши смиреноста и спокојот со користење на живи бои во спалната, монотонијата може да се разбие со користење на повеќе нијанси на сива, која може да биде аплицирана во ѕидовите, мебелот, прекривките итн.

Доколку нема доволно природно осветлување, тоа може да биде надокнадено со ѕидни и столни лампи, а големите лустери се одличен избор.

За да се внесе топлина во просторот, може да се додадат детали како парчиња мебел, перничиња, завеси, теписи, украси и други елементи со различни мотиви и текстури.