Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаБои за топлото летоВо летните горештини, високите температури во домот може да ги намалиме со клима уред, но треба да се знае дека и боите имаат улога во создавањето на чувство на топлина. Докажано е дека околината во која доминираат црвената, жолтата, портокаловата создава чувство на топлина, додека студените бои како што се сината, зелената и виолетовата создаваат чувство на студ.

Токму поради ова, во медитеранскиот стил на уредување во Италија, Грција, Тунис итн. студените бои се исклучително застапени. Тие внесуваат чувство на свежина, со што летните денови полесно се поминуваат.

Најефектни се боите на небото и морето, кои делуваат смирувачки на нервниот систем, и ја намалуваат нервозата. Сината боја за оваа цел одлично се комбинира со зелената или белата боја.

Зелената боја за топлите денови е одлична бидејќи ја внесува свежината на природата во домот, но без притоа да го успие расположението.

И виолетовата боја припаѓа на групата на студени бои, но тоа не се однесува на пурпурните нијанси. Најосвежително делуваат светлите виолетови нијанси, кои одлично се комбинираат со бојата на слонова коска, чија топлина ќе ја компензира студената енергија на виолетовата.