Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаЕнтериер во нијанси на сиваСпоред психологијата, бојата на пурпурот е спој на мудроста и љубовта. Пурпурната боја се добива со комбинирање на црвената и сината боја, при што црвената внесува топла нота, додека сината смирувачка, студена нота.

Пурпурната боја во просторот се користи најчесто во поситни елементи и и не се препорачува да доминира бидејќи може да биде пренапорна за човечкото око.

Пурпурната или бојата на грозјето се смета за кралска боја, па според тоа на просторот му дава доза на луксуз и софистицираност. Таа е одлична кога се сака да се нагласат некои детали, перничиња, прекривки, тапацир на софа или дел од ѕидот во собата. Нејзиното присуство внесува топлина и елеганција во амбиентот. Посветлите нијанси се препорачуваат за поголемите елементи како ѕидовите, а потемните се посоодветни за деталите.