Фенг шуи:

Вовед во фенг шуи

Вашата влезна врата треба да го охрабри доброто Чи

Баланс во вашата дневна соба

Направете вашата спална соба да е место во рајот

Соодветно уредена трпезарија овозможува добра комуникација

Кујна – место каде што се создава храната и богатството

Фенг шуи во детска соба

Осветлување (фенг шуи)

Активатори на домот (фенг шуи)

Боите во домот (фенг шуи)

Огледалото и фенг шуи

Уредување на балконот според фенг шуи

Фенг шуи: Средениот дом создава чувство на полетност

Избор на мебел (фенг шуи)

Привлечете богатство во својот дом (фенг шуи)

Совети за новогодишно уредување (фенг шуи)

Кревет според фенг шуи

Фенг шуи: животни подрачја

Фенг шуи: купување на нов стан

Фенг шуи: теорија на петте елементи

Фенг шуи: распоред на мебелот

Фенг шуи: избор на врата

Фенг шуи: елементот воздух во вашиот дом

Фенг шуи: брод во домот за поголеми приходи

Фенг шуи: за подобар социјален живот

Фенг шуи: финансии

Фенг шуи: бамбус во домот

Фенг шуи: jин и јанг во просторот (вовед)

Фенг шуи: бои и комбинaции

Фенг шуи: кристали во домот

Фенг шуи: елементот огин

Фенг шуи: ѕвончиња против негативната енергија

Фенг шуи: место за часовникот

Фенг шуи: цвеќиња за градината

Фенг шуи: уредување на градината

Фенг шуи: овошје во домот

Фенг шуи: отстранете ги блокадите на ѕидовите

Фенг шуи: двојна риба

Фенг шуи: коњот - симбол кој штити

Фенг шуи: претсобје

Фенг шуи: ходник

Фен шуи: багуа - енергетска мапа на домот

Фенг шуи: истокот – сектор на здравјето

Фенг шуи: вазна

Фенг шуи: распоред на мебел во дневна соба

Фенг шуи: зелена боја

Фенг шуи: поволни облици на трпезариска маса

Фенг шуи: аквариум

Фенг шуи: златна и сребрена боја

Фенг шуи: преселување

Фенг шуи: уредување на гарсониера

Фенг шуи: слонот - симбол на среќа

Фенг шуи: елементот земја

Фенг шуи: вазни и чинии за засилено Чи

Фенг шуи: белата – боја на чистота и смиреност

Фенг шуи: елементот дрво

Фенг шуи: што кажува бројот на вашиот дом

Фенг шуи: елементот вода

Фенг шуи: елементот метал

Фенг шуи: симболот „мистичен јазол“

Фенг шуи: симболиката на паунот

Фенг шуи: како до полесно слабеење

Фенг шуи: работи од кои треба да се ослободите

Фенг шуи: заштитникот Чи Лин

Фенг шуи: симболиката на фениксот

Фенг шуи: будење со убав призор

Фенг шуи: лаванда за свежа енергија

Фенг шуи: мандарински патки

Фенг шуи: дрво на парите

Фенг шуи: три зимски пријатели

Фенг шуи: југот - сектор на слава и популарност

Фенг шуи: новогодишно руво на домот

Фенг шуи: североистокот – сектор на знаењето

Фенг-шуи: дали има неповолна енергија околу вашата куќа?

Фенг-шуи: дрво со кристали

Фенг шуи: пирит за привлекување богатство

Фенг шуи: погодни материјали за кујната

Фенг шуи: симболот двојна среќа

Фенг шуи: симболот вилино коњче

Фенг шуи: со тиркиз против негативни влијанија

Фенг шуи: облици и елементи

Фенг шуи: со морска сол против негативна енергија

Фенг шуи: школки

Фенг шуи: симболи во спалната соба

Фенг шуи: брачен кревет

Фенг шуи: поволни облици на ентериерот

Фенг шуи: предмети под скалите

Фенг шуи: црно-бела комбинација

Фенг шуи: позитивна и негативна чи енергија

Фенг шуи: за подобро учење

Фенг шуи: работна маса

Фенг шуи: избор на стан

Фенг шуи: избор на боите во домот

Фенг шуи: симболот сонце

Фенг шуи: положба на креветот

Фенг шуи: уредување на трпезарија

Фенг шуи: симбол пеперутка

Фенг шуи: канцеларија во домот

Фенг шуи: мала кујна

Фенг шуи: трпезаријата и финансиите

Фенг шуи: растенија за позитивна енергија

Фенг шуи: виолетова боја во домот

фенг шуи: положба на заглавjето на креветот

Фенг шуи: избор на тепих за фоајето

Фенг шуи: бои во кујната

Фенг шуи: поставеност на гарнитура за седење

Фенг шуи: бои во трпезарија

Фенг шуи: цвеќе aнтуриум

Фенг шуи: совети за подобра трпезарија

Фенг шуи: избор на завеси

Фенг шуи: убавината на бенџаминот

Фенг шуи: лимоново дрво

Новогодишно декорирање според фенг шуи

Фенг шуи: позиционирање на кујната

Фенг шуи: совети за подобра трпезарија

Фенг шуи: симболика на свињата

Фенг шуи: симболика на делфинот

Фенг шуи: лимоново дрво

Фенг шуи: среќна мачка

Фенг шуи: кристален глобус

фенг шуи: Wu Lou симбол

фенг шуи: својства на хематитот

Фенг шуи: сад кој пее

Фенг шуи: Ру Ји - симбол на моќ

Фенг шуи: позиционирање на скалитеФенг шуи: бои и комбинaции


Боите се едно од најважните помагала во подобрувањето на фенг шуи, со чија помош може да се промени енергијата во одредени делови од домот, а целта на фенг шуи е создавање на здрави и складни животни средини, зголемување на хармонијата, здравјето, благосостојбата и зачувување на семејството.


Црвената на јужна страна носи енергија – Има повеќе поволни и помалку поволни нијанси на црвена боја, па така ако сте нејзин љубител обрнете внимание на следното: многу поволна црвена е цинобер црвена, како и “новогодишна” црвена за кои се верува дека се бои за поволни почетоци. Потемната црвена го “натопува” домот со сила на влијанието и авторитетот. При употреба на циноберот и темната црвена боја подобро е да се употребува помалку отколку повеќе. На пример, нека ја има во детали во јужниот дел од домот, а ако го бојадисувате ѕидот нека тоа биде еден дел од него. Доколку сакате, може да употребите и други поволни нијанси како што се корално црвена, кармин црвена ...

Црвена и златна – Среќа во вид на признание се создава со употреба на црвена боја, а златната боја создава среќа поврзана со богатство. Бојата на златото е поволна бидејќи ги симболизира парите, а во комбинација со црвената симболизира големо богатство и просперитет. Овие две бои се поврзани и со висока положба во општеството. Нивна употреба не е добра единствено во спалната соба.

Бериќетна пурпурна – иако нема кралски призвук, таа се смета за боја на најголем просперитет. Добра опција е северниот и јужниот ѕид во оваа боја, но само доколку ви се допаѓа да живеете со неа.

Пурпурна и сребрена боја – во домот пурпурната и сребрената боја може да имаат прилично “hi-tech” изглед, а погодна е за домови со претежно западна ориентација.

Зелена и сина за раст и развој – Сината со зелената е хармонична и урамнотежена и е одлична како комбинација во соби наменети за деца во развој. Посебно е поволна во источните делови од домот. Кога ги применувате овие бои во комбинација, трудете се зелената да доминира над сината. Во игра е и комбинација на зелена со црна.

Зелената и црвената создаваат хармонија и успех – Овие прекрасни, вечно популарни бои не само што прават хармонична комбинација, туку носат среќа и безгрижност. Воведување на зелената и црвената во јужниот сектор на домот може да донесе почест и почитување.

Белата и жолтата боја се бои на светлината – Жолтата ја шири топлината и добрата волја. Светлите тонови на жолтата до беж во комбинација со белата секогаш се добро решение.

Црвената и жолтата се чудесна комбинација – Кога правилно ќе се комбинираат, одлични се во комбинација, а за оние, кои не можат да ја поднесат нивната тежина, може да создадат лош ефект. Затоа, полека почнете со комбинирање кај помали предмети и видете каков ефект ќе донесат. Оваа комбинација употребете ја на југозапад и североисток.

Црна и бела за хармонија – Белата боја може да ја користите сосема слободно, без страв дека ќе претерате. Доколку сакате да одите на сигурно, сите ѕидови и тавани обојте ги во бело, а потоа употребете други бои за добар фенг шуи. Црната се употребува за да се зголеми среќата поврзана со богатството. Таваните би требало да се бели бидејќи таа симболизира јасност и цврстина. Таа е и духовна боја, не притиска, носи во себе скриена живост и позитивна духовна енергија.

Црна и зелена за раст и изобилство – Ако употребувате значително количество на двете бои, според фенг шуи, тоа им носи благосостојба на децата. Зелената нека биде млада, свежа, а црната нека биде јасна, а никако бледа, разредена или матна.